/ Дарик, архив
Община град Добрич организира общински етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Целта на конкурса е със средствата на изобразителното изкуство да се пресъздадат познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, начините на поведение и действие в критични ситуации, дейностите на екипите от Единната спасителна система, както и да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя.

Момиченце от Видин спечели награда от конкурса „С очите си видях бедата”

До 3 април в Дирекция  „Хуманитарни дейности“  на ул. „Независимост“ №7 /ет.8 стая 811/ се приемат рисунки на деца от 7 до 18 години. Рисунките трябва да бъдат с размер 35/50 см, без  паспарту. На гърба на рисунките се посочват трите имена, възраст, точен адрес, училище, ръководител, тел. за връзка.

Всяка рисунка трябва да е придружена с кратко описание, което да е прикрепено на гърба ѝ. С отличените рисунки ще бъде експонирана изложба в ОМЦ „Захари Стоянов“, която ще бъде открита  на 26 април.

Предвидени са награди, осигурени от Община град Добрич, за класираните на първо, второ и трето място, както и поощрителни награди във всяка възрастова група – 7-10 години, 11-13 години и 14-18 години.