Открита сцена Двореца
Открита сцена Двореца / netinfo
Открита сцена "Двореца"  днес е домакин на състава на Държавната опера – Варна. Трупата отново ще зарадва ценителите на музикалното изкуство с компилация  от арии и дуети от Франц Лехар и Имре Калман, Унгарски танци № 1, 5 и 6 от Йоханес Брамс, Пицикато Полка от Йохан Щраус.

Ценителите на оперетата ще чуят солистите Мария Павлова, Галина Великова, Марина Иванова, Вяра Железова, Валерий Георгиев.
Това е четвъртият спектакъл на откритата сцена под звездите в „Двореца“. След „Котките“ и „Лебедово езеро“, на 4 август зрителите видяха "Тримата мускетари", веднага след премиерното за България представяне във Варна. За ролята на Д’Артанян бе ангажиран известният театрален и филмов актьор Ованес Торосян. Брилянтната игра на състава на Държавна опера – Варна, предизвика възторг сред многобройната публика.

Съвместният проект на операта и Културен Център "Двореца" – Балчик, за театрално-оперни представления на открито започна през 2016г, когато се реализират две представления - "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" и "Дон Кихот". Само година по-късно, в рамките на два месеца, публиката в Балчик  се наслади на четири постановки. Заради засиления интерес, не само от местни жители, но и от чуждестранните посетители на белокаменния град, Културният център предвижда да разшири този проект през следващата година, с което ще обогати разнообразния си културен календар.