/ Дарик Добрич
Състав на Окръжен съд-Добрич намали наказанието, наложено на подсъдим по дело за държане на наркотици. На първа инстанция Районен съд-Добрич е признал 22-годишния Николай З. и 20-годишния Йордан Ст. за виновни в това, че на 23 август 2015г. в Добрич, в съучастие като извършители, без надлежно разрешително са държали високорискови наркотични вещества - марихуана, амфетамин и кокаин на обща стойност 121 лева. На всеки от подсъдимите е било наложено условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 2 000 лева.

Присъдата е обжалвана единствено от Николай З. с твърдение за явна несправедливост на наложеното наказание. Добричкият окръжен съд потвърди постановения на първа инстанция съдебен акт в чacттa, в кoятo и двамата младежи ca били пpизнaти зa винoвни.

18-годишен младеж, пребил и ограбил дядо, остава зад решетките

Окръжните магистрати счетоха oбaчe, че нaкaзaниeтo нa 22-годишния e пpeкaлeнo cтpoгo и го замениха с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. На първа инстанция двамата подсъдими са били санкционирани по един и същи начин без да се отчете различната обществена опасност на всеки от тях. 22-годишният Николай З. е с чисто съдебно минало, за него са получени добри характеристични данни по местоживеене и от последния му работодател. Съучастникът му е с лоши характеристични данни, не е осъждан, но вече му е налагано административно наказание - глоба за същото деяние, извършено от него през 2015 година.

Осъдиха шофьор, блъснал мъж на пешеходна пътека в Добрич

Окръжният съд прие, че присъдата на другия добричлия не подлежи на обсъждане, тъй като тя не е била атакувана. В решението на съда основната част от разноските по делото са присъдени на 22-годишния подсъдим. Постановеният от Окръжен съд-Добрич съдебен акт е окончателен.