ОИЦ - Добрич
ОИЦ - Добрич / ОИЦ - Добрич
Областен информационен център - Добрич организира открит щанд с много информационни материали, игри, викторини и награди. Събитието ще се състои на 5 октомври от 11 до 13 часа на бул. „25-ти септември“ 40 в  Добрич.

На щанда всеки може да получи информация за възможностите за финансиране по европрограмите, да сподели чрез подготвена бланка своите идея за подобряване на живота в града, и да се забавлява като се включи във викторината с награди.

Посетителите на открития щанд може да спечелят и безплатен билет за филм „Белгийският крал“, копродукция между България, Белгия и Холандия, финансиран по програма „Творческа Европа”, подпрограма Медия, който ще се излъчи на 8 октомври от 18.00 часа, в кино Икар в Добрич.

„Белгийският крал” е пародия на документален роуд филм, в който един спящ крал се събужда за реалния свят. Филмът е  заснет почти изцяло в България и в него участват Нина Николина, Валентин Ганев и певици от най-известните български хорове, сред които „Мистерията на българските гласове“, „Филип Кутев“ и квартет „Славей“. Художниците на продукцията и на костюмите също са от България – Сабина Христова и Ека Бичинашвили. Режисьори на филма са Петер Бросенс и Джесика Удуърт.

За най-малките, екипът на ОИЦ – Добрич е подготвил много подаръци.

Събитието е част от общата инициатива на мрежата от 28 информационни центрове в България, наречена „Бъдеще на Кохезионната политика на ЕС“.