Одобриха проект на община Генерал Тошево за 270 хиляди лева
Одобриха проект на община Генерал Тошево за 270 хиляди лева / община Генерал Тошево

Одобрено е проектно предложение "Искаме и можем" на Община Генерал Тошево с партньори от  9 местни образователни институции. Проектът е по ОП "Развитие на човешките ресурси", а средствата, които ще бъдат отпуснати, възлизат на 270 000 лв.

Основната цел е подпомагане адаптацията на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система. За целта ще бъдат организирани клубове и кръжоци, както и обучение на учители за работа в мултикултурна среда. Целевата група, включена в проекта, наброява 528 деца и ученици от малцинствените групи.

Министерството на труда и социалната политика утвърди сумата от 55 408 лева за допълнителни строително-монтажни работи по друг проект на общината, наречен "С грижа за нашите деца - социално включване на деца до 7 години в Община Генерал Тошево".

Средствата ще бъдат разпределени по обекти, като за ЦДГ "Дъга" в с. Кардам са определени 31 208 лв, за ЦДГ в с. Спасово /група за деца от 3 до 7 години/ - 17 766 лева и за училището в с. Василево - 6 433 лева.