горещо време 
горещо време  / Дарик нюз, архив
В сряда ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен, след обяд юг-югоизточен вятър. Максимални температури - между 29 и 32 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините също ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 24 градуса, на 2000 метра около 17 градуса.

В четвъртък отново ще има повече облачност, около и след обяд над Източна и Централна Северна, както и в планините на Югозападна България - купеста и купесто-дъждовна. На много места в тези райони ще има и превалявания, придружени с гръмотевици. До вечерта явленията ще затихнат и през нощта ще се изясни. В петък ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, почти без валежи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg