Общинският младежки съвет в Ген.Тошево ще разчита на собствен бюджет
Общинският младежки съвет в Ген.Тошево ще разчита на собствен бюджет / Община Генерал Тошево - Пресцентър

15 хил.лева са предвидени в проектобюджет 2014 на община Ген.Тошево за дейностите на Общински младежки съвет–Генерал Тошево. Финансовата рамка бе тема на обсъждане между членовете на съвета и кмета на Ген.Тошево Димитър Михайлов.

От срещата стана ясно, че освен тези средства, община Генерал Тошево е заложила в годишния си финансови план близо 64 хил.лв. за Център за работа с деца и 105 хил.лв. за спортните клубове. Това допълнително ще ангажира подрастващи и младежи да бъдат по-креативни и да реализират повече от предвидените инициативи и мероприятия, считат от кметството.

Председателят на Общински младежки съвет Сияна Пламенова очерта по важните събития и кампании, в които ще се включат младежите през настоящата година и благодари от името на младите съветници за възможността да имат собствен бюджет.

Общинският младежки съвет в Ген.Тошево функционира повече от 10 години. Всяка година общинското ръководство стимулира личностното развитие на младежите чрез запознаването им с дейността на администрацията, възможността да взимат отношение по вълнуващи ги въпроси и като цяло мястото им в местното самоуправление. Плод на общите усилия и взаимодействие между младежки парламент и община Генерал Тошево е изграждането на многофункционална спортна площадка в градския парк през 2012 год., за над 230 000 лв., отбелязват още от общината.