Община Добрич инвестира 10 млн. лева в инфраструктурата на града
Община Добрич инвестира 10 млн. лева в инфраструктурата на града / община Добрич

В края на месец юли Община Добрич започна изпълнението на мащабния инвестиционен проект на стойност 10 млн. лв. за изграждане на улични водопроводи и канализация, преасфалтиране на улици и благоустрояване на междублокови пространства, съобщиха от кметството.

По отношение на водопроводите и канализацията завършиха дейностите по улиците „Софроний Врачански", „Хан Кардам" и „Разлог". В момента се извършва рехабилитация на водопровода по улиците „Христо Ботев", „Климент Охридски" и „Дунав". Строителните дейности за реконструкция на подземната инфраструктура са необходим и задължителен етап преди преминаване към пълното преасфалтиране на уличната мрежа на града. В процес на преасфалтиране са вече улиците „Вардар" в участъка от бул. „Русия" до улица „Ген. Скобелев"; „Христо Ботев" от бул. „Русия" до улица "Агликина поляна", както и „Хан Кардам" и обществения паркинг до ДКЦ II.

Предстои да започне преасфалтирането и на улиците „Дунав", „Климент Охридски" и „Софроний Врачански. Отново в рамките на инвестиционния кредит ще бъдат изградени пешеходни връзки и подходи с прилежащи паркоместа и паркова мебел във вътрешно квартални пространства и отделни жилищни групи на стойност близо 5 млн. лева. Ще се обновят изцяло около 20 междублокови пространства в различни части на града. Със средствата от общинския заем ще бъдат ремонтирани основно 26 спирки и добричлии ще се сдобият с ново модерно футболно игрище. В най-близки срокове общината започва и пълната реконструкция на пешеходната зона.