Окръжен съд Добрич
Окръжен съд Добрич / Дарик Добрич
Окръжен съд-Добрич обяви за общодържавно издирване 31-годишния Велин Михайлов, подсъдим по дело за разпространение на наркотици, след като за втори път той не се яви на съдебно заседание. Съдът е изменил мярката за неотклонение на мъжа от „парична гаранция“ в „задържане под стража“, като е разпоредил внесената гаранция в размер на 1000 лева да се отнеме в полза на държавата. Спрямо подсъдимия е в сила забрана да напуска пределите на страната, наложена му през февруари 2014г. в хода на досъдебното производство срещу него.
 
Срещу мъжа е повдигнато обвинение за това, че през октомври 2013г. в село Карапелит, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение и разпространил високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо тегло 75.29 грама, на стойност 451 лева.
 
Осъдиха условно мъж от Добрич за разпространение на наркотици

По разпореждане на Окръжния съд 31-годишният добричлия е трябвало  да бъде доведен принудително за днешното съдебно заседание, тъй като преди месец не се е явил в съдебната зала без да представи уважителни причини за това. Мъжът обаче не е бил открит на адреса, на който живее и по данни на негови съседи, жилището му било  необитаемо от около 3 месеца. По време на съдебното заседание днес е станало ясно, че адвокатът на подсъдимия също не разполага с информация за неговото местонахождение. Представена е била справка от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” - София, която показва, че мъжът не е задържан в някой от арестите на страната и не пребивава в местата за лишаване от свобода.
 
Окръжният съд е насрочил  следващото заседание по делото за 22 ноември.