Нормално стартира изборният ден в Добричка област
Нормално стартира изборният ден в Добричка област / Дарик Добрич

Нормално започна изборния ден в Добричка област. Всички 383 избирателни секции в областта са отворили навреме тази сутрин, съобщи за Дарик председателят на РИК Добромир Добрев. По последна информация секцията в следствения арест в Добрич е закрита, заради липса на достатъчен брой арестанти, а допълнително е разкрита секция в санаториалния комплекс Тузлата в Балчик.

210 000 бюлетини са разнесени по секционните избирателни комисии в Добричка област, като бюлетината за 8-ми Добрички МИР е дълга 69 см. 190 198 са избирателите с право на глас в днешния ден от общо 231 637 жители на област Добрич. За първи път ще гласуват 340 младежи, навършили към днешна дата 18 години от гр. Добрич. От тях момичетата и момчетата са равен брой – по 170. Двама столетници от областта, родени през 1913 г. също имат възможност да отидат до урните днес – Тодор Колев от шабленското село Захари Стояново и Вълкана Маринова от добричкото село Смолница.

439 полицаи осигуряват охраната на изборните секции и ще следят за обществения ред в изборния ден в региона. До момента в РИК няма постъпили жалби и сигнали от партии и коалиции за нарушения.