Не са открити трупове на умрели животни в блатото на ул.Вида Димитрова
Не са открити трупове на умрели животни в блатото на ул.Вида Димитрова / Дарик Добрич

Вчера в 11:30 часа е приет сигнал на тел.112 за все още неотводнен терен -„Северен парк”- с разнасяща се миризма на разложени трупове на животни, съобщават от общината. Екоинспектори са подали сигнала на групата за залавяне на животни към общинския приют за животни в Добрич с колата да се приберат евентуално намиращи се там трупове на животни. За такива алармираха пред Дарик хора, живеещи на ул."Вида Димитрова".

Подаден е сигнал и на ОДБХ Добрич,след което главният лекар д-р Радостин Петков е сигнализирал за предоставяне на кола от екарисаж град Варна. Екоинспектори от Община град Добрич и д-р Радостин Петков са обходили посочения в сигнала терен. Не са открити трупове на животни. Труп на коза е констатиран под моста на трасето на река „Добричка” по ул. „Поп Богомил” /до помпена станция срещу  фирма „Бряст”/. От ОДБХ Добрич ще организират отстраняването на трупа на животното.

По време на обхода дойде и кола за отводняване на терена до Детска ясла № 6. На ул. „Индже войвода” отводнява друга група.Обходът се е състоял от 12:30 часа до 16:00часа. След окончателното отводняване на терена ще се проведе обход и отстраняване на евентуални животински трупове.