Нападатели над жени застават пред Темида
Нападатели над жени застават пред Темида / netinfo

Окръжна прокуратура Добрич е приключила досъдебно производство срещу трима нападатели над жени. Обвинителният акт срещу тях е внесен в съда. Нападателите са Мартин Ангелов, Севдалин Кирилов и Димитър Паскалев.

Само за един месец тримата са нападнали и ограбили 8 жени. Грабежите са извършени за времето от 7-ми ноември до 9-ти декември 2007 година. Тримата преследвали жените и със сила  издърпвали чантите им, като взимали от тях пари и мобилни телефони. При тези нападения най- тежко е пострадала жена, която е получила средна телесна повреда.

Грабежът е извършен от Мартин Ангелов, който блъснал жената на земята, за да издърпа чантата й. След това се качил на автомобил, в който го чакал Димитър Паскалев и двамата отпътували. По време на нападението пострадалата жена е била със съпруга си. Семейството скоро се окопитило от нападението и успяло да запише номера на автомобила. Именно така нападателите били разкрити и заловени. Наказанието, което могат да получат сега е лишаване от свобода от 5 до 15 години. По преценка на съда може да бъде разпоредена и конфискация а половината от имуществото им.