Военномедицинска академия
Военномедицинска академия / Sofia Photo Agency, архив
От Бюрото по труда информират за вакантни длъжности във Военномедицинска академия за приемане на военна служба на завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина, които се заемат чрез конкурс. Длъжностите за офицери са за лекари /магистри/, а за старши сержанти за медицински сестри.
 
Кандидатите следва да са граждани на България и да нямат друго гражданство; да имат образование, съответстващо на изискването; да не са по-възрастни от 40 години за офицери и 33 години за сержанти; да са психологично пригодни; да не са осъждани и да няма срещу тях образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание “уволнение”; да покриват нормативите за физическа годност.
 
Набират се кандидати за медицински пунктове във военните формирования в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Плевен.
 
Образци от формулярите и подробностите за  кандидатстване са изложени в Областен военен отдел - Добрич, ул. “Добруджа” № 4, ет.4, тел. 058/664 764. Крайният срок за набиране на кандидати е 29 септември 2017 година.