Представят мюзикъла "Чикаго" в Двореца - Балчик
Представят мюзикъла "Чикаго" в Двореца - Балчик / ДКИ КЦ "Двореца" - Балчик
Тази събота и неделя Двореца в Балчик предлага на своите гости незабравими почивни дни.

На 17 август от 21.00 ч. на открита сцена Двореца ще бъде представен мюзикълът “Чикаго”. В ролята на Били Флин ще се превъплати актьорът Мариан Бачев. Сюжетът разказва за кабаретна актриса, която убива любовника си, но с помощта на високоплатен адвокат успява да убеди съда в своята невинност и да стане звезда в очите на пресата и обществото. Оригиналът на мюзикъла (1975 г.) е на Боб Фос, един от най-големите американски хореографи и режисьори, автор и на онези прекрасни филми-мюзикъли „Кабаре” и „Ах, този джаз”. Римейкът на „Чикаго“ в памет на Боб Фос (1996г.), отличен с 6 награди „Тони“, 2 приза "Лоурънс Оливие" и "Грами" за най-добър шоу албум, държи рекорда за най-дълго игран римейк на Бродуей. Преведен на 10 езика, мюзикълът е гледан от над 17 милиона зрители в цял свят.
 
Постановката на българската версия на „Чикаго“ е на Борис Панкин. Диригент е Страцимир Павлов, хореограф - Анастасия Неделчева, сценографията е на Константин Гарнизов, а костюмите са дело на Анна-Мария Токаджиева. С участието на оркестър и балет на Държавна опера Варна.
На 18 август /неделя/ от 20.00 часа отново на Откритата сцена в Двореца Алфредо Торес ще покаже популярни стъпки на всички дошли да танцуват под звездите в лятната августовска нощ. Искрен Пецов ще изпее най-известните си хитове, а кулминацията на вечерта ще е участието на доминиканската зведза Джей Керли, който е подготвил неповторимо щоу с песни и танци. Входът е свободен.