Министър Вълчев спря закриването на извънучилищните дейности в Добрич
Министър Вълчев спря закриването на извънучилищните дейности в Добрич / netinfo
Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев отменя процедурата по закриване на трите извънучилищни звена в Добрич – Център за работа с децата, Център за ученическо, техническо и научно творчество и Ученическа спортна школа.

Министерската заповед е с дата 13 май. Уведомителни писма за спиране на производството, образувано в просветното министерство във връзка с предложението на Общинския съвет в Добрич за закриване на извънучилищните звена са изпратени до директорите на трите звена и до общината.

Жалбата на директорите – Надя Добрева, Тодор Спиров и Богомил Колев е внесена във Върховния Административен Съд след като Административния съд в Добрич със свое определение я остави без разглеждане. МОН ще възобнови дейностите по закриването на извънучилищните звена след произнасяне на Върховния Административния съд. Община Добрич ще предяви иск срещу тримата директори за причинени вреди, информират от пресслужбата на общината.

Дарик припомня, че общинските съветници в Добрич предложиха създаването на Общински младежки център, чиято цел бе да запази базата и основните дейности на извънучилищните дейности, но при редуцирани щатни бройки и заплати.



Предложението бе във връзка с решение на Министерски съвет за разделение на дейностите и за определяне на стандарти за финансиране на делегираните от държавата дейности за 2008 година.