Кулинарната академия посреща студенти от пет държави
Кулинарната академия посреща студенти от пет държави / ВУМК

Новата учебна година започна и в Кулинарната академия към Висше Училище Международен Колеж - Добрич.

Двама опитни чуждестранни шеф-готвачи ще предават своя опит на младежите и този семестър – това са шеф Едуардо Кортес от Мексико и шеф Крис Жишк от Полша. Единственото по рода си учебно заведение на Балканския полуостров с англоезично обучение по традиция посрещна първокурсници не само от България, но и от още 4 държави: Литва, Турция, Филипини и Индия.

Заедно с първокурсниците, в академията се завърнаха и студенти, преминали вече през първия си 6-месечен стаж в чужбина – в Европа, Близкия Изток или Южна Африка. Предизвикателството пред тях през новия семестър ще бъде да се обучат на теория и практика как да управляват успешно ресторант, обучавайки се в учебния ресторант "Таланти" на академията.