Кметът на Тервел: Ще обжалвам решението на Добричкия административен съд
Кметът на Тервел: Ще обжалвам решението на Добричкия административен съд / netinfo
Кметът на община Тервел инж. Живко Георгиев ще обжалва решението на Добричкия административен съд, което прекрати предсрочно пълномощията му. До решението на съда се стигна след сигнал, че кметът на Тервел управлява общината в нарушение на закона за местото самоуправление. Сигналът беше подаден от Юлиан Христов Иванов, бивш кандидат за кмет на Тервел. В него се посочваше, че инж. Живко Георгиев в нарушение на закона продължава да упражнява търговска дейност, тъй като е съдружник в две фирми „ Алфа -5” ООД и „Алфатар” ООД.

Още тогава инж. Живко Георгиев заяви, че става въпрос за фирми, които от 2003-та година не развиват дейност.

Няма основания да бъдат прекратени пълномощията на кмета инж. Живко Георгиев реши и Общинската избирателна комисия, която също беше сезирана за случая. Комисията прие представените годишни данъчни декларации и банкови удостоверения от разплащателни сметки на фирмите, които са доказали, че няма движение на финансови средства.

Постановлението на Добричкия административен съд отменя решението на ОИК, но може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд. Инж. Георгиев ще внесе документите за това на 17 септември.

Тервелският кмет определи случая като опит да бъде очернено името му, тъй като отново се е кандидатирал за кмет на общината.