Кметът на Генерал Тошево взе за свой заместник опонента си от изборите
Кметът на Генерал Тошево взе за свой заместник опонента си от изборите / Дарик Добрич, архив
Кметът на Генерал Тошево взе за свой заместник опонента си от изборите
46948
Кметът на Генерал Тошево взе за свой заместник опонента си от изборите
  • Кметът на Генерал Тошево взе за свой заместник опонента си от изборите

Кандидатът за кмет на Генерал Тошево от ГЕРБ Ивайло Манушев, който загуби балотажа с Димитър Михайлов /БСП/, бе назначен за зам.-кмет по стопанските дейности на общината. Вторият заместник на Михайлов ще бъде Георги Георгиев, който и през предишния мандат отговаряше за хуманитарните дейности.

Димитър Михайлов коментира пред Дарик изненадващото решение да назначи за свой заместник опонента си от предизборната кампания. На въпрос дали актът е в резултат на споразумение между ГЕРБ и БСП на местно ниво, кметът на Ген.Тошево сподели:

„Тази кампания беше най-толерантната от 1990 година насам. Имаше критики по отношение на политиката, но не и по отношение на личностите. Омаскаряването остана в миналото и това беше най-доброто. Днес можем да разговаряме с всички опоненти, да обсъждаме бъдещето на Ген Тошево, взаимствайки много неща от техните програми. Аз смятам, че някои от нещата, които от ГЕРБ споделяха в предизборната кампания, са добри за града и ние ще ги имаме пред вид. Ивайло е млад човек, Тошево е малък град и има нужда от всеки един, така че аз смятам да използваме неговия опит и квалификация. Това ще бъде добра крачка в интерес на общината."

По думите на Михайлов решението за назначението е споделено и с общинските съветници. „Надявам се това, което ще правим, да има една широка обществена подкрепа и оттам да имаме и необходимата протекция от тези, които са на власт в момента. Градът и общината не са на тези, които са победили в изборите. Те са на всички", коментира Михайлов.

Той съобщи още, че ще се прави нова структура на общината. Ивайло Манушев основно ще бъде натоварен с работата по международни програми и проекти. В кметството няма да има специален отдел за европроекти, но ще се сформира екип за всеки отделен проект, така че повече хора от администрацията да участват в тази дейност.

В прикачения файл чуйте още от Димитър Михайлов в интервюто на Валентина Добринчева: