Кметът на Добрич участва в заседание на Комитета на регионите
Кметът на Добрич участва в заседание на Комитета на регионите / община Добрич

Кметът Детелина Николова ще участва в 98–та Пленарна сесия на Комитета на регионите, която ще се  проведе днес и утре в Брюксел. Тя заедно с останалите делегати на Комитета ще вземат участие в разглеждане и приемане на становища за работата на европейския орган.

Сесията започва на 29 ноември с изказване на Жозе Мануел Бaрозу, председател на Европейската комисия за нейната работа за 2013 г. и дебат за бъдещето на Съюза. Ще бъдат дискутирани становища за общата стратегическа рамка и „Европейска програма на потребителите – насърчаване на доверието и растежа”.

Заседанието продължава с разглеждане на работен документ за „кодекс на поведение в областта на партньорството”, становище за инициативата „водено от общностите местно развитие”, както и предложение за „командироване на работници в рамките на предоставянето на услуги”.

Дневният ред за първия ден ще приключи със Съобщение на Комисията по повод „Модернизиране на политиката на ЕС в областта на държавната помощ”. През втория ден делегатите ще разглеждат проекторезолюция за многогодишната финансова рамка, по-добро прилагане на законодателството в областта на околната среда, предложение за „европейски столици на културата” за периода 2020 – 2033 г., иновации за устойчив растеж, биоикономиката за Европа.