Каварненец отива на съд за шофиране в нетрезво състояние
Каварненец отива на съд за шофиране в нетрезво състояние / Дарик Нюз - архив

Районен съд – Балчик ще разгледа на 13.07.2012 г., предложеното от Районна прокуратура – Балчик, споразумение за решаване на наказателното дело срещу 29-годишен каварненец, обвинен в шофиране след употреба на алкохол.

Със споразумението се предлага Ив. Д. от Каварна да бъде признат за виновен в това, че на 07.07.2012 г. около 3.00 часа в курортен комплекс „Албена” е управлявал лек автомобил „Фиат Браво” с концентрация на алкохол в кръвта над 1,75 промила. Държавното обвинение иска шофьорът да бъде наказан с пробация с двете задължителни пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 6 месеца и „задължителни срещи с пробационен служител” за същия период. Предлага се още обвиняемият да бъде лишен от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 8 месеца.

Подписвайки споразумението с прокуратурата, Ив. Д. се е признал за виновен и се е съгласил делото му да не се разглежда по общия ред.

Подсъдимият има полувисше образование, не е семеен, работи и не е осъждан.

При одобряване от Районен съд – Балчик,  споразумението ще има последиците на влязла в сила присъда и няма да подлежи на обжалване и протест.