Карнавал Голямата усмивка организираха в Генерал Тошево
Карнавал Голямата усмивка организираха в Генерал Тошево / Община Ген.Тошево

За единадесета поредна година Община Генерал Тошево и Народно читалище “Светлина 1941” град Генерал Тошево организираха традиционния празничен карнавал “Голямата усмивка” по случай 1-ви април – Международен ден на хумора и шегата. В цветния празник се включиха близо 200 участника, информират от кметството.   Веселата суматоха започна с празнично шествие, преминало през централната част на Генерал Тошево град и традиционното символично предаване на ключа на властта от страна на кмета на общината Валентин Димитров на сатириците и водещият на събитието Красимир Демиров, който този път беше решил да влезе в образа на бежанец от Близкия Изток.

В парад на шарени клоуни, хумористични герои от приказки и анекдоти и  герои от голямата сцена на театъра, се бяха превърнали малки и големи.

За Крал на карнавала единодушно бе избран Калоян Колев, който влезе в образа на коминочистач. Кралица на карнавала “Голямата усмивка” стана Габриела Канева, която се представи като Баба Яга. Наградата за Най-смешен и оригинален костюм отиде при Георги Господинов, който се беше превърнал в истински Зоро.

На карнавала “Голямата усмивка” бяха наградени и участниците в конкурса за Най-смешна рисунка. Габриела Панайотова спечели първа награда, а Чидем Юзеир и Пламен Петров – втора и трета. И тримата получиха предметни награди и грамоти. Поощрителни награди пък получиха Дение Девриш, Дарина Панева, Данла Салиева, Станислава Иванова.