Камерният оркестър открива сезона
Камерният оркестър открива сезона / Дарик Добрич

С концерт Български камерен оркестър - Добрич ще открие новия си творчески сезон. Под диригентството на Алексей Измирлиев музикантите ще изпълнят произведения на Моцарт и Карл Райнеке. Солист ще бъде пианистката Жени Захариева. Концертът е от 18.00 ч. в Огледална зала.

С премиера на постановката "Свидетелите" тази вечер се открива новият сезон на добричкия Драматичен театър "Йордан Йовков". Това е авторски спектакъл на Пламен Панев по книгата му „Всички мои лъжи", номинирана за роман на 2013 година. Постановката се играе за първи път в България на добричка сцена.
Централната фигура в пиесата, за разлика от романа, е на избягал затворник, а спектакълът е направен чрез свидетелите, които са го виждали, обясни режисьорът. Ролята на затворника е поверена на Николай Урумов. В постановката участват още Валери Марков, Георги Калчев, Любов Николова, Пламен Маринов, Красимир Демиров, Валентин Андреев-Рафе, Мира Демирева, Соня Георгиева, Владимир Трендафилов.
Премиерата на "Свидетелите" ще се състои от 19.00 часа. Режисьорът Пламен Панев познава трупата на добричкия театър от почти 15 години. Негов е най-дълго играният спектакъл на добричка сцена - „Църква за вълци".

Изложба се открива в Библиотека "Дора Габе". Във фоайето ще бъдат подредени документи, свързани с творчеството на Дора Габе по повод 125-ата годишнина от рождението й.
На поетесата са посветили творби и децата от двете школи по изобразително изкуство в Младежкия център. Техните произведения може да се разгледат във фоайето на центъра.