/ Дарик Добрич
От ръководството на Община Добрич са провели среща с колегите си от Аксаково, за да се договори статута на пътя Добрич-Варна. Това съобщи зам.-кметът Боян Коларов. Той припомни, че в Общия устройствен план (ОУП) на Добрич, който бе утвърден 2017 г., трасето е заложено да бъде скоростно с четири ленти. Такова е и в ОУП на Община Добричка, който е на ниво предварителен проект.
 
След проведени разговори с Община Аксаково, през която минава голяма част от пътя, обаче се оказало, че в техния проект за ОУП, който също е в развитие и планиране, пътят Добрич-Варна е заложен какъвто е по настоящем - двулентов. След като са разбрали това, от Община Добрич са предприели разговор с ръководството на Община Аксаково, за да бъдат уеднаквени заложените параметри за отсечката.
 
Боян Коларов се е срещнал с кмета и главния архитект на Аксаково и са съгласували статута на пътя, като е взето решение, че и в ОУП на варненската община ще бъде предложено в окончателния проект трасето да бъде скоростно и четирилентово. Коларов припомни, че общите устройствени планове важат за срок около 20 години и приемането на подобна стъпка от всички общини дава заявка, че следващите градоначалници ще имат ангажимент да изпълнят заложеното.

Дарик припомня, че участък от пътя Добрич-Варна бе наскоро рехабилитиран. При откриването, изпълнителният директор на АПИ заяви, че засега в плановете на държавния орган не се залага преустройството на трасето в четирилентово.