Холандия е №1 в шампионата по шашки в Албена
Холандия е №1 в шампионата по шашки в Албена / netinfo

Националният отбор на Холандия оглави крайното комплексно класиране за Купата на Конфедерацията (EDC CONFEDERATION CUP) по международни шашки, съобщават от курорт "Албена". Състезанието се проведе в хотел "Ралица Супериор" в курорта.

Със сребърните отличия се окичиха представителите на руския клубен тим Башнефт, следвани от Дам Амстердам (Холандия), Дуо (Холандия) и Варна (България). 
Най-добрите получиха купи, медали и грамоти.

Холандия е №1 в шампионата по шашки в Албена
netinfo
"Всички участници останаха доволни от условията, които домакините ни предоставиха. Получихме отлични оценки от Кралската холандска федерация по шашки, която остана възхитена от турнира и ни предложи да ни окаже помощ за популяризирането на този спорт сред децата в България. Идеята ни е догодина да домакинстваме на световно първенство по шашки 64 за юноши и девойки до 19 г. Състезанието ще бъде в 4 възрастови групи – до 10, 13, 16 и 19 години. Ще се проведе от 6 до 15 юли. Първенството в Албена премина на много високо ниво, защото в българския курорт сили премериха едни от най-големите имена на шашките в света", заяви председателят на федерацията по шашки в България Богдан Янев.