Георги Марков: Разчитам на гласовете на НДСВ
Георги Марков: Разчитам на гласовете на НДСВ / netinfo

Това, че НДСВ не издига кандидат за президент, е в моя полза, каза в Добрич кандидатът на партия "Ред, законност, справедливост" Георги Марков. Той заяви, че разчита на гласовете, дадени за царската партия на последните избори.

Марков останал учуден, че Симеон Сакскобурготски не се явява на тези избори, тъй като за пръв път той има конституционна възможност за това - в пет последователни години бившият премиер е пребивавал по 183 дни в България.

Вероятно това е стил при Симеон - да бяга от вот, каза Марков. Той припомни, че Сакскобурготски не е оглавявал листи в два парламентарни вота. Съжалявам, че Симеон не участва в тази кампания, защото щеше да ми е интересно да дебатирам с него. Надявам се, че 800-те хиляди избиратели, които гласуваха за НДСВ на последните избори, ще се насочат към мен, допълни Георги Марков.

Според него това са 800 хиляди активни избиратели, които не искат и да чуят за Костов и за БСП и са гласували за Симеон като за алтернатива. За тях Беронов бил господин Никой.

Аз уважавам тези 800 хиляди души и много разчитам на тези гласове, допълни Марков. "Самото НДСВ като партия е много разнолико. Ще има, които ще са за Първанов ще има и които ще са за мене, имам много лични приятели там. Оттеглянето на Царя от изборите е в моя полза", заяви Георги Марков.