Откриването на изложбата в Братислава
Откриването на изложбата в Братислава / netinfo
65 фотографии, представящи най-красивите места в Двореца край Балчик, бяха показани с голям успех в Братислава. Изложбата, наречена "Вечната красота на Двореца" и експонирана  в залата на Българския културен център в словашката столица, бе открита от директора на ДКЦ Културен център „Двореца” Жени Михайлова.

Автори на фотосите са майсторите на обектива Ясен Казанджиев и Румяна Тенева.

„Събитието протече с невероятен успех. Залата бе препълнена от представители на българската диаспора и много словаци - приятели на България. Присъства и посланикът на България в Словакия НП г-жа Йорданка Чобанова, както и представители на туроператорски фирми”, сподели пред Дарик Михайлова.

Събитието подкрепиха още директорът на словашкото училище по изкуствата в Тренчин Иван Щефка и директорът на чешкото училище по стъкларство и приложни изкуства във Валашке Мезиржичи Дана Будайова. Двете учебни заведения са партньори на културния център в проект по дизайн и иновации на стилове в историческа среда по програма Еразъм.

Фотографската изложба бе атрактивно представяне на паметника на културата като една от най-посещаваните туристически и културни дестинации точно преди активния туристически сезон. Представителите на Двореца раздадоха в центъра на Братислава над хиляда флаера и други рекламни материали с подробности за историята на Двореца и всички обекти там. Целта бе популяризиране на това райско кътче сред словаците и гостите на столицата им.