Двама души от област Добрич влязоха в националното ръководство на АБВ
Двама души от област Добрич влязоха в националното ръководство на АБВ / Дарик Добрич,архив

Двама представители на област Добрич са избрани за членове на националния съвет на АБВ на провелата се вчера национална конференция на партията. В националното управление влиза областният лидер на партията Милко Пенчев и председателят на общинската организация в Балчик  Велко Михайлов.

"Успяхме да завоюваме и второ място в националния съвет, което е добра оценка за областната организация и ще бъде от полза за региона", коментира в интервю за Дарик Милко Пенчев.

Той допълни, че Владимир Калчев, който също е представител на Добричка област, остава в Националния контролен съвет на партията.

19 делегати от региона са участвали в работата на националния форум на АБВ. Всички те са подкрепили резолюцията за прекратяване участието на АБВ в изпълнителната власт и оттегляне на партийните кадри от заеманите от тях позиции. В Добричка област представители на АБВ не заемат позиции в изпълнителната власт, поясни Пенчев.

Делегатите от Добричка област са подкрепили и втората част на резолюцията, която предвижда "започване на незабавни консултации с широк кръг леви, центристки и патриотични сили за издигане на обща президентска кандидатура, която да е алтернатива на сегашния модел, образ и политическото поведение на президентската институция".

"Предстоящата президентска кампания беше основен акцент на форума. Идеята е да се концентрира енергия в центъра и лявото пространство против статуквото и против това да бъде „назначаван” президент на Републиката от една политическа партия", коментира Милко Пенчев.

Той отбеляза, че АБВ вече има структури във всички общини в региона и членската маса на партията се увеличава. Имаме доста добро позициониране в общини Балчик, Каварна, Шабла, активно работят младежката организация и гражданският съвет, допълни областният партиен лидер.