Драгомил Георгиев отбелязва 60-годишнината си с творческа вечер
Драгомил Георгиев отбелязва 60-годишнината си с творческа вечер / Сдружение на писателите - Добрич
Драгомил Георгиев отбелязва 60-годишнината си с творческа вечер
77508
Драгомил Георгиев отбелязва 60-годишнината си с творческа вечер
  • Драгомил Георгиев отбелязва 60-годишнината си с творческа вечер

Творческа вечер "Учителят - читател" ще се състои от 18.00 часа в галерия Георги Петров в Добрич. Събитието е посветено на 60-годишнинатата на Драгомил Георгиев.

Драгомил Георгиев е член на Сдружението на писателите в Добрич и член на управителния съвет повече от 20 години. Редактор е на много книги на добрички творци. Участва с научни разработки в конференциите за Йордан Йовков и Дора Габе. Той е от учредителите на вестника за животопис и култура "Антимовски хан", който от 2009 г. прерасна в национално списание.

Автор е на книги, сборници и учебна помощна литература, между които "21 отговора на "Литературнонаучни съчинения за 9,10 и 11 клас", "Христоматия за 12 клас", "От Ботев до Талев".

Има над 100 публикации на статии, отзиви, коментари списания и като "Родна реч","Български език и литература", "Знаци" и във вестниците "Гимназист", "Кандидат-гимназист", "Антимовски хан".

Той е преподавател по български език и литература в Езикова гимназия "Гео Милев". Казва, че училището е неговия втори дом. Носител е на много награди, най-високата от които "Неофит Рилски" на МОН.

Чуйте какво сподели пред Таня Топалова в специално интервю за Дарик радио Драгомил Георгиев в звуковия файл: