Паното с изображението на Кан Тервел в Тервел
Паното с изображението на Кан Тервел в Тервел / Община Тервел
Традиционният Добруджански събор ще се проведе днес в Тервел. На 22 септември е и кулминацията на събитията, посветени на 1300 години от победата на Кан Тервел над арабите при Константинопол. 

Валидираха юбилейна пощенска марка, посветена на Кан Тервел

През последните години съборът се утвърди като традиционен форум на добруджанското фолклорно наследство и допринася за съхраняването и популяризирането на добруджанския фолклор и българското народно творчество, подчертават от Община Тервел.

Община Тервел обявява конкурс „Кесарят Тервел- познат и непознат”

Съборът ще бъде открит на 22 септември в 9,30 часа на две сцени в центъра на град Тервел.

Община Тервел и "Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции - Авитохол" организират Фестивал на ранносредновековния бит и култура - Тервел 2018. Фестивалът включва демонстрации на открито на елементи от живота на българите през ранното средновековие 8-10 век. Ще бъдат показани облекло, въоръжение и снаряжение от периода, полеви лагери, стрелба с лък, бойни умения и военно изкуство на българите, храна, бит и култура. Началото е в 10 часа в градинката пред читалището.

В 14 часа ще се състои откриването на зала „Кан Тервел“ и обновена експозиция на всички зали в сградата на  музея в Тервел.
  В 19.30 ще започне тържествен юбилеен концерт с участието на Представителен духов оркестър на военноморските сили на Република България и огнено шоу.