„Добруджа 07”  вдигна купата като шампион на Висшата лига
„Добруджа 07” вдигна купата като шампион на Висшата лига / netinfo

Шампионът на Висшата лига по волейбол при мъжете "Добруджа 07" получи купата за първото място в крайното класиране. Трофеят бе изпратен от федерацията и връчен от председателя на ПК „Спорт и младежки дейности” към Общинския съвет в Добрич Младен Матеев. Това стана веднага след срещата от последния кръг, в който възпитаниците на Георги Петров за по-малко от час игра разгромиха "Дунав" (Русе) с 3-0 гейма, съобщават от пресцентъра на ВК "Добруджа 07".

Добруджа 07  вдигна купата като шампион на Висшата лига
netinfo

Началото в дербито бе повече от ударно за домакините, които нанизаха 12 поредни точки след сервис на Калоян Канев. Второто техническо прекъсване дойде при резултат 16-1 точки, а геймът бе затворен при 25-8. В следващите две части добричлии продължиха да бъдат пълни господари на игрището, като спечелиха с 25-14 и 25-15 точки.

Добруджа 07  вдигна купата като шампион на Висшата лига
netinfo

"Добруджа 07" завърши сезона с убедителен актив от 40 точки след 14 победи и 2 загуби - с цели 9 точки повече от подгласника "Ботев" (Луковит), който записа 10 победи и 6 загуби.  "Дунав" остана трети - също с 10 победи и 6 загуби, но само с 30 точки.