Добричко участие в шампионат по класически шах
Добричко участие в шампионат по класически шах / DarikNews.bg, архив

Млади шахматисти от Добрич участваха в поредния открит шампионат на България по  класически шах за мъже и жени, който се състоя в Пловдив, информират от Общинския младежки център. В надпреварата се включиха възпитаници на Шахматния клуб при Общинския младежки център с ръководител Мирослав Тончев.

Много стабилно и според очакванията се представи непрекъснато прогресиращият Найден Добрев, чиито 6 точки от 9 възможни срещу противници с голям международен опит го наредиха сред първите тридесет. Само половин точка не му достигна за спечелване на званието международен майстор, но пък значително повиши личния си капацитет ЕЛО.

Много успешен дебют в състезание от такъв ранг направи и друга възпитаничка на Школата - Виктория Терзиева. Липсата на опит не й попречи да бъде равностойна на много от противниците си и да постигне добро класиране – 2 място в категорията жени без ЕЛО коефициент. Интересното при нея е, че точките й бяха постигнати в партиите срещу противници от чужбина, които бяха добре подготвени.
В своята категория – състезатели с ЕЛО до 2000, добре се представи и Тито Титов, а неговите 5 точки са добър атестат за бъдещо развитие.  

В шампионата се включиха почти 300 състезатели от страната и чужбина, от които 50  носители на международни звания.