3 март
3 март / Дарик Добрич
Добрич ще отбележи националния празник 3 март и 140 години от Освобождението на България от османско робство. От 9.30 ч. в храм „Св. Георги“ ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за Свободата на България и празничен водосвет.
 
Тържествен ритуал с отдаване на военни почести на загиналите за Освобождението ще започне в 10.30 ч. пред паметника на хан Аспарух. Ще се извърши поклонение и пред Костницата на загиналите руски воини в близост.
 
През целия ден от 9.00 ч. до 17.00 ч. с отворени врати ще посрещат посетители обектите на Регионалния исторически музей и Художествена галерия.
 
Цветя и венци ще бъдат поднесени на всички паметници, свързани с герои или събития от Руско-турската война и Освобождението на България от османско робство.

В Каварна ще отбележат 3 март с възстановка на клуб "46-и пехотен Добрички полк", изпълнена на площада в 10.00 ч. и поднасяне на венци и цветя на Костницата в 11.00 часа.

В Генерал Тошево от 10.00 часа пред паметника на патрона на града – ген. Стефан Тошев, ще се състои церемония по отбелязване на Освобождението от османско иго.