Димитрина Германова получи микрофон от кмета на Добрич
Димитрина Германова получи микрофон от кмета на Добрич / netinfo

Кметът на Добрич Йордан Йорданов поздрави талантливата изпълнителка Димитрина Германова по повод блестящото й представяне на финала на Детската Евровизия. Той подари микрофон на младата певица и изрази своята и на добричката общественост подкрепа за по-нататъшното й развитие.

12-годишната възпитаничка на Студио „Сарнадев” беше класирана на второ място на финала на националната селекция „Децата на България са супер”, която се излъчи на живо по БНТ. Тя представи достойно Добрич и само малко не й достигна, за да стане българският представител на Детската Евровизия 2016.

Младата изпълнителка благодари на целия град за получената подкрепа, като подчерта, че е заела второто място с помощта на сериозния зрителски вот.

„Трябва да поема ангажимент да върна повече хора в Добрич, за да може следващия път зрителската подкрепа да бъде още по-сериозна”, коментира в отговор Йордан Йорданов и изрази увереност, че „един ден Димитрина ще постигне невероятни успехи и ще прослави не само Добрич, а и цяла България”.

„Освен, че има невероятна музикална дарба, Димитрина е и много интелигентна и възприемчива, което й помага да прави бързи крачки напред в развитието си", коментира Елена Карабельова, вокален педагог на младата изпълнителка. Тя подчерта, че наред с пеенето, момичето се занимава и с други изкуства – танцува в балет ”Алексия”  и свири на пиано, което я прави комплексен артист.

На първо място обаче Диди поставяла училището. Тя е ученичка в СОУ ”П.Р.Славейков”, пълен отличник е и има много успехи от математически състезания.

Димитрина Германова разказа, че е била спокойна по време на конкурса и благодари на организаторите от БНТ за това, че са дали възможност на малките изпълнители да се почувстват като големи звезди. За добрата визия на децата се грижели професионални гримьори и фризьори, които обаче се съобразявали с предпочитанията на малките таланти.

Момичето определи останалите участници в конкурса, като прекрасни и талантливи деца, с които се е сприятелила. Разказа още, че е харесала всички членове на журито, от които е успяла да събере и автографи, но най-много държала да чуе мнението на Нора Караиванова. Талантливото момиче заяви, че е готово да участва и в следващата национална селекция за български представител в детската Евровизия.

За успешното си представяне тази година тя е получила много поздравления от своите приятели и съученици, които казвали, че са гордеят с нейния успех. „Щастлива съм, че имам приятели, които ме подкрепят, но аз си оставам нормално дете като всички останали, просто са ме показали три пъти по телевизията”, отбеляза Димитрина.

Тя призна обаче, че много хора в Добрич вече я разпознават. Докато минавала покрай едно от заведенията в града, клиентите от няколко маси дори я аплодирали. „Беше вълнуващо, но славата не е шега работа, с нея трябва да се внимава, за да не започнеш да се вземаш твърде на сериозно”, заключи мъдро момичето.

Бащата на талантливата певица Герман Германов също благодари на добричлии, които „вместо да гледат европейското първенство по футбол са гледали талантливите деца на България и са подкрепяли с есемеси Димитрина".

„Имаше и критични моменти - на репетицията преди финала, може би вследствие на  голямото натоварване, Дидка загуби глас, но после доказа за пореден път, че е боец, стегна се и се представи успешно на финала”, разказа Германов.

След шоуто той е разговарял с Гордън Бонело, който е режисирал Детската Евровизия и беше част от журито на националната селекция. Известният телевизионен режисьор е заявил, че Димитрина Германова е готова за голямата сцена, като вокално пеене и като сценично присъствие.