Депутатът Йордан Апостолов награди АГ- отделението на МБАЛ - Добрич и неговият началник д-р Ивайло Петев
Депутатът Йордан Апостолов награди АГ- отделението на МБАЛ - Добрич и неговият началник д-р Ивайло Петев / Дарик Добрич
От НФСБ са впечатлени от професионализма на добричките гинеколози, ще лобират за нова апаратура

500 лева и грамота дари народният представител от НФСБ Йордан Апостолов от името на своята партия на екипа на АГ-отделението в МБАЛ – Добрич по повод на високия професионализъм, проявен от лекарите при случай от последните дни. Екип, ръководен от началника на отделението д-р Ивайло Петев, извърши органосъхраняваща операция на 29-годишна родилка с миома на матката с големина на бебешка главичка и тегло 300 грама. Миомният възел е заемал цялата предна стена на матката на жената, където нормално се извършва разрезът при секциото. Именно мястото на тумора и неговата големина са били необичайното в случая.

„Манипулацията протече без сериозни усложнения. Рискът беше от това, че бе много вероятно да се наложи да отстраним оперативно цялата матка на жена, която ражда за първи път, но за щастие това не се случи” – коментира д-р Петев.

Родилката и бебето са в добро състояние и днес ще бъдат изписани от болницата. След операцията майката няма да има проблеми при бъдещи бременности, смята д-р Петев.

Дарените 500 лева ще бъдат прибавени към сумата, която се събира за закупуване на ново родилно легло в Родилно отделение, каза д-р Петев. В подкрепа на каузата се събират и пластмасови капачки от гражданите на Добрич.

„Това, което са свършили добричките лекари е много важно. Те можеха да премахнат матката, както се случва в много други болници и да кажат, че това е нормална, рутинна операция и да не съхранят тези функциите на жената, които ще й позволят да има още деца. Това ми направи много силно впечатление и го коментирах с моите колеги в централата на партията. Спонтанно решихме да направим скромно дарение за колектива на АГ-отделението в добричката болница, защото там работят хора, които заслужават уважение” – обясни дарителския жест Йордан Апостолов.

Народният представител обеща от името на парламентарната група на НФСБ в Народното събрание да бъде направено всичко възможно за осигуряване на нова лапараскопска апаратура за АГ-отделението в МБАЛ – Добрич.

До дни депутатът Йордан Апостолов ще дари на добричката болница и нов дванадесетканален холтер за изследване на сърдечната дейност на хора със сърдечни проблеми. Апаратът е с капацитет до 4 200 кардиограми на денонощие. От НФСБ са дарили подобен холтер и на Лайънс клуб – Добрич, съобщи още Апостолов.