/ http://e-ecodb.bas.bg
„Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“ е мотото на тазгодишната „Седмица на гората”, която по традиция ще се проведе през първата седмица на месец април.

По повод кампанията, от държавното горско предприятие инициират редица мероприятия, част от които ще се осъществят в ловно стопанство „Каракуз” Дулово, включващо се активно всяка година в кампанията.

Служителите на стопанството, съвместно с деца от трета група на Целодневна детска градина /ЦДГ/ „Щастливо детство” и ученици от четвъртите класове на СУ „Васил Левски” и ОУ „Христо Смирненски” в Дулово, ще участват днес в мероприятието „Лесовъд за един ден”.

Организаторите  са подготвили програма, включваща залесяване на декоративни иглолистни фиданки в дворовете на двете учебни заведения и детската градина. В 11:00 ч. ще се проведат образователни беседи в гората в местността „Бурчата”, около горски дом „Носталгия”.

Предмет на дискусия ще са темите :„Растенията които живеят в гората”; „Животните които обитават гората”; „С какво гората е полезна за хората” и „Опазването на гората – цел на всеки жител на планетата Земя и всеки жител на България и община Дулово”. Час по- късно, ученици ще направят презентации, свързани с гората, ще рецитират и пеят.

В ранните следобедни часове, представители на ръководния екип на ДЛС “Каракуз”, деца от 3-та група на ДГ „Щастливо детство”- Дулово, с ръководители Емилия Василева и Ширин Заим, ученици от 4 Б клас на  СУ „Васил Левски” Дулово и ученици от  4 В клас, на ОУ „Христо Смирненски” Дулово, и водещият Пламен Дачев от Общинско радио „Дулово” ще се включат в акция по залесяване в района на горски дом „Носталгия” край Дулово.