Цветан Цветанов: Резултатите в Добрич на местните избори за мен са абсолютно незадоволителни
Цветан Цветанов: Резултатите в Добрич на местните избори за мен са абсолютно незадоволителни / Дарик Добрич
Цветан Цветанов: Резултатите в Добрич на местните избори за мен са абсолютно незадоволителни
88153
Цветан Цветанов: Резултатите в Добрич на местните избори за мен са абсолютно незадоволителни
  • Цветан Цветанов: Резултатите в Добрич на местните избори за мен са абсолютно незадоволителни

Като абсолютно незадоволителни определи изборните резултати на ГЕРБ в Добричка област  от местния вот през 2015 г. председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той посети Добрич, за да обсъди с местния партиен актив изборните резултатите на ГЕРБ в областта от последните местни избори и да провери готовността за предстоящите президентски избори.

„Изборите в Добрич за мен са абсолютно незадоволителни. Ако погледнем хронологията на изборните резултати от 2007, от 2011 и 2015 г. ние имаме спад с около 10 000 избиратели, което определено е проблем и ние трябва да предприемем мерки, за да излезем от тази ситуация. За община Добричка резултатът ни е сравнително добър, защото знаете какво беше съотношението на резултатите в предишни избори. За Балчик имахме сериозни амбиции да спечелим изборите. Убеден съм, че се движим в правилната посока и резултатите за в бъдеще ще бъдат много по-добри. Шабла е единствената община, която спечелихме и тук мога да дам за пример отстояването на принципите от общинската организация. В Каварна има какво да се прави още, в Тервел също, защото не приемам за нормално да имаме подобни резултати и да бъдем винаги трета политическа сила на местни избори. Убеден съм че и Румен Иванов, и Живко Мартинов ще положат максимални усилия и това, което наблюдавам като начин на поведение в чисто организационен план, смятам че се движим в правилната посока и ще можем да има действително добри резултати” – коментира Цветанов.

Той подчерта, че от началото на годината досега във всички областни центрове се правят отчети за местните избори – „ малко късничко, но е все пак времето, когато можем да си кажем всички проблеми, за да можем да ги отстраним преди предстоящите президетски избори. Последни оставих Добричка и Плевенска област, защото това са областите, където реално имахме не чак толкова добри резултати като в останалите области и сега, когато правим този отчет и анализ да можем  да си кажем всички проблеми и да бъдем по-обективни в преценката  и в  самооценките си. Убеден съм, че с мотивацията, която започва да се вижда в структурите на ГЕРБ в Добричка област ще ни даде възможност да се представим добре на президентските избори, да бъдем първа политическа сила, което ще даде допълнителен тласък да успеем да излезем от това състояние, в което бяхме досега” – заяви Цветанов.

 

 

 

Той похвали народните представители от ГЕРБ, които според него съдействали много за развитието на област Добрич и в частност за развитието на туризма в региона.

„Народните представители от ГЕРБ работят много всеотдайно за развитието на областта и помагат доколкото е възможно и за развитието на туризма и преди всичко на Албена, защото курортът е част от емблемата на България в туризма и заедно с министъра на туризма  в диалог успяха да реализират много инициативи  и да се получи една сериозна подкрепа за развитието на туризма в Албена” – коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

Чуйте какво каза Цветан Цветанов още по темата в звуковия файл: