/ hecsbg.com
Четирима преподаватели от област Добрич са номинирани тази година за почетното отличие „Неофит Рилски“, съобщиха от РУО. Това са учители и директори, изявили се с дългогодишната си и високо професионална дейност в системата на българското образование.

Номинациите са дадени от училищните колективи след одобрение от регионалните инспекторати, както и от социалните партньори по предварително дадени от Министерството на образованието и науката критерии. Званията се присъждат по повод Деня на българската писменост и култура 24 май.

Четирима преподаватели получават отличието "Неофит Рилски"

Предложените за отличието са Станислав Михайлов Полименов – преподавател по география и икономика и зам.-директор на СУ”Св. Св. Крил и Методий” в Добрич, Иванка Йорданова Захова – старши учител по БЕЛ в ОУ”Св. Климент Охридски” в с. Дуранкулак, Ивелин Мирчев Иванов – директор на ОУ”П.Волов” в Добрич и Мария Стоянова Попова – учител по изобразително изкуство в СУ”Св. Климент Охридски” в Добрич.

Очаква се заповедта на министъра на образованието Красимир Вълчев за удостояване на учителите с почетното звание да бъде факт в началото на следващата седмица, съобщиха от МОН. Близо 300 преподаватели от цялата страна получават ежегодно грамоти "Неофит Рилски".