Висше училище по мениджмънт
Висше училище по мениджмънт / netinfo
МВА програмата на ВУМ е класирана на 9-то място в Централна и Източна Европа според рейтингът Best-Masters.com, изпреварвайки топ университети от Полша, Чехия, Хърватия, Унгария и др. През изминалата година, МВА програмата на ВУМ бе поставена на 13-то място, а с новия рейтинг се изкачва в топ 10. Близо 10 години Висше училище по мениджмънт (ВУМ) партнира с един от най-големите държавни университети в Обединеното Кралство. МВА (Магистър бизнес администрация) програмата на ВУМ е първата и единствената в България, която позволява завършване с две магистърски дипломи – българска от ВУМ и британска от топ британският университет Cardiff Metropolitan University при обучение изцяло в България.

Методологията на класацията (best-masters.com) предоставя бонус точки за стойността на първата заплата след завършване на студента, предоставени стажове по време на обучение, процент на приети студенти с бизнес опит в областта и не на последно място най-много регистрирани международни студенти. През последните четири години, над половината от студентите в тази магистърска програма на ВУМ са чуждестранни, дошли от Франция, Италия, Мексико, Казахстан, Турция, Русия, Великобритания, Украйна и др. Общо, във ВУМ се обучават студенти от над 50 държави.

Учебните пътувания във водещи бизнес дестинации са част от ефективните методи за добиване на практически опит по време на обучението в МВА програмата на ВУМ. Наричана „магистратурата на магистратурите“ – МВА не може да бъде истинско бизнес обучение без докосване до световни бизнес лидери. Затова, всяка година, ВУМ организира за своите възпитаници пътувания до азиатските икономически тигри. Например в края на тази академична година – през юли, МВА студентите, които работят на средно или висше управленско ниво пътуваха за Шанхай и Хонконг, за да се срещнат с представители на бизнес средите там, където вече се срещаха с представители на мениджмънтa на Jet Asia. През изминалата година, в Япония например, студентите се срещнаха с управленското тяло на японските железници, а в Корея с директора на Samsung Institute of Design.

Програмата е адаптирана за работещи, с времетраене една календарна година и позволява успешно записване на завършилите три или четиригодишни бакалавърски степени в България или чужбина. Крайният срок за кандидатстване и постъпване със стипендия до 1 000 евро е 15 август 2017 г., като първоначално трябва да се попълни формуляр от ТУК