България Вита започва нова кампания за хора с увреждания
България Вита започва нова кампания за хора с увреждания / netinfo
Сдружение „България Вита” започва кампания за набиране на средства за хора с увреждания, наречена “Бъди част от живота им”. Сдружението организира пътуващо ателие за мартеници, като началото му ще бъде сложено в събота в Духовния център при храм “Света Троица”.

През целия ден децата, лишени от родителска грижа от Дом “Дъга”, жени от Старческия дом, доброволки от Храм “Света Троица” и приятели ще изработват мартеници.

От началото на следващата седмица ателието ще гостува в Старческия дом. Очаква се до 1 март да бъдат направени над 500 мартеници.

Кампанията е част от Програма “Алтернативни източници за финансиране на граждански сдружения през 2008 година” на Фондация “Работилница за граждански инициативи”, по която работи сдружение “България Вита”.

През цялата 2008 година сдружението ще набира средства от благотворителни инициативи, като парите се удвояват от Фондация “Работилница за граждански инициативи”. Максималният размер е 5000 лв.

Средствата ще се изразходват за подобряване качеството на живот на хората с увреждания чрез предоставяне на алтернативна социална услуга “Асистенти за лица с увреждания”.