Британски преподаватели гостуваха в новата сграда на ВУМК
Британски преподаватели гостуваха в новата сграда на ВУМК / ВУМК

Делегация от британския университет Кардиф Метрополитън (Cardiff Metropolitan University) посети Варна и Добрич, за да се срещне със студенти, които учат по програмите на университета от Обединеното кралство в България, съобщават от Висше училище Международен колеж, което си сътрудничи с английския университет.

Ръководителят за България на магистърската програма МВА - д-р Мукул Мадахар заяви, че е приятно изненадан от наличието на студенти освен от България и от Италия, Мексико, Русия, Украйна и други страни. Британецът е изразил задоволство, че българските партньори спазват наложените от тях стандарти в учебния процес и смята, че това има резултат. „Студентите ни в България не отстъпват по нищо пред своите колеги от същата програма в Кардиф." , споделя д-р Мадахар.

Британската делегация посетии новата сграда на Висше училище Международен колеж във Варна.

Българското висше училище си партнира с университета от Уелс, като заедно обучават студенти в България по бакалавърски и магистърски програми на британския университет. С цел подобраване на качеството, от университета във Великобритания идват на посещение в България минимум по два пъти всеки семестър. Част от учебния процес, с който се сблъскват младежите избрали да учат по този начин са: лекции по програма одобрена от уелския университет и изнасяни от акредитирани български и британски преподаватели; множество изпити и курсови работи, проверявани директно в университет в Уелс и след това се оценявани; задължителни летни стажове в чужбина в сферата на избраната от студента специалности; допълнително препитване от специална изпитваща комисия от Великобритания, която идва в България всеки семестър, допълват от колежа.