/ netinfo
Библиотеката в Силистра стартира пореден иновативен проект - „Е-портал на паметта и знанието - маршрути на историческата памет, живото културно наследство и европейските знания”. Той е на стойност 5 367 лв., като институцията съфинансира 20% от сумата.

Дейностите се извършват от екипа на Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра и партньорите от Народно читалище "Светлина 1906 - Смилец" и Народно читалище "Иван Вазов - 1941", с. Срацимир. Идеята на проекта е събиране на краеведска информация за паметници и фестивали в община Силистра и реализиране на книжно и дигитално мултимедийно издание.

Ще се направи иновативен туристически маршрут на историческата памет и живото културно наследство в община Силистра, ще бъде отпечатан краеведски каталог на паметниците и фестивалите и ще бъде публикувано дигитално мултимедийно издание на сайта на библиотеката. По този начин туристите и потребителите ще имат непрекъснат достъп до интерактивна информация, свързана с паметниците и фестивалите в община Силистра.

В Дните на Силистра през месец септември, библиотеката ще проведе арт пленер и ще експонира за гражданите и гостите на града публична изложба с фотоси и рисунки на паметниците в общината.

Проектът се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България”, в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”.