/ РБ "Дора Габе" Добрич
Регионална библиотека „Дора Габе” получи в дар художествена литература чрез инициативата „Книги за всички”. Освен за регионалната библиотека в Добрич, дарението включва литература и за общинските библиотеки в Генерал Тошево, Шабла, Тервел, Балчик и Каварна. Библиотеката изразява своята благодарност към организатора Делиян Маринов за направеното дарение в полза на всички читатели, любители на хубавата книга.

Шестата книга на Йордан Кръчмаров има своята първа среща с публиката

Инициативата „Книги за всички” започна тази година. Основната мисия, която организаторът Делиян Маринов поставя на благородната кауза, е да бъдат осигурени колкото се може повече книги на съвременни родни автори във фондовете на различни регионални и общински библиотеки. Идеята на младия писател е културата да не се концентрира само в столицата и големите градове, а да достига и до читателите в малките населени места.

За месец в инициативата се включват над двадесетина автора, а събраните книги са над 350. Първото зареждане се проведе февруари месец, като кампанията обхвана 11 региона в страната и част от прилежащите им библиотеки. Според организатора мащабите не са чак толкова големи, колко би искал, но все от някъде трябвало да се започне. До края на годината Делиян обмисля още няколко дарителски акции, като целта му е кампанията да обхване цялата страна.