БДЖ възстановява движението на нощния влак Кардам-София
БДЖ възстановява движението на нощния влак Кардам-София / netinfo

Движението на нощния влак Кардам-София се възстановява от 15 декември с новото разписание на БДЖ. Това съобщи за Дарик Здравко Мерджов - директор „Експлоатация” в БДЖ „Пътнически превози”. Композицията ще бъде с два второкласни вагона и един спален.

След няколкогодишно прекъсване пътниците от Добрички регион ще могат да пътуват директно до столицата без да се прекачват на Повеляново, като ще разполагат и със спален вагон, отбеляза Здравко Мерджов. Той подчерта, че спалните вагони са новодоставени и предлагат сравнително добър комфорт за нашия стандарт - разполагат с десет кабини с по три легла, имат санитарен възел, душ кабина и помещение, в което се предлагат топли напитки.

Останалите вагони по направлението София-Кардам ще бъдат тип „купейни”, като засега не е предвиден вагон - първа класа. При интерес от страна на пътниците обаче съставът на влака можел лесно да се промени.

Още в събота - 14 декември към влака за Варна, който заминава от София  в 22.35 часа, директно за Кардам ще бъдат включени три вагона. На гара Повеляново те ще бъдат прикачени към дизелов локомотив, който потегля  към Кардам в 06.15 часа. Пристигането в Добрич ще е в 7.32 часа, а в Кардам в 8.40 часа.

В обратната посока влакът ще тръгва от Кардам в 19.32, от Добрич в 20.52 часа и ще пристига в София в 6.10 часа. Времето за пътуване с този влак от София до Добрич е 8.58 часа, а в обратна посока 9.18 часа.

Новото разписание на БДЖ не предвижда други съществени промени за пътниците от Добричка област.

Цената на билета до София е 23.60 лева, като при купуване на двупосочен билет се прави 20-процентна отстъпка. Билетът за първа класа струва 29.50, а спалното легло 10 лева.