/ Община Добрич
Спектакълът е подарък от Община Добрич за жителите и гостите на града
Гала вечер с избрани пиеси ще представи в Добрич балет „Арабеск” на празника на града - 25-ти септември. Началото на спектакъла ще е от 19.30 часа на сцената на Драматичен театър „Йордан Йовков“.

В програмата на трупата са включени пиеси, посветени на любовта и страстта, изпълнени с красота, хумор и малко тъга. „Нестинарка“ на голямата Маргарита Арнаудова разкрива мистерията на българската душевност, закодирана в нашия фолклор.

Култовата творба на Марин Големинов е създадена през 1940 г. От премиерата си през 1978 г. „Нестинарка“ шества по българските и световни сцени като емблема на балет „Арабеск“. Сюжетът на спектакъла е изграден върху основата на стар народен обичай - игра върху огън в деня на празника Св. Константин и Елена.

Криско ще е звездата в празничния концерт, посветен на Деня на Добрич - 25-ти септември

На фона на този обичай се развива личната драма на главната героиня. За големия успех на този спектакъл не само на българските сцени, но и зад граница, допринасят изключителните изпълнителски качества и индивидуалност на танцьорите от трупата.

„Двойственост“ на английската хореографка Лиз Лий е любимо заглавие в репертоара на трупата.Танцьорите на балет “Арабеск” създават един впечатляващ спектакъл, вдъхновен от огнената музика на тангата на Астор Пиацола и стиховете на Пабло Неруда.

„БЛА,БЛА…“ представя виртуозният танц на американския хореограф Морис Кози. Динамичен спектакъл разкриващ забавни характери, поставени в абсурдни ситуации на ръба на трагичното и комичното. Спектакълът е свеж и зареждащ благодарение на изпълнението на блестящите млади звезди на балет „Арабеск“ - Андрея Андонова, Виктория Петрова, Петя Колева, Стефан Вучов,Филип Миланов и експресивната и винаги изненадваща  Ангелина Гаврилова.
 
Спектакълът на балет „Арабеск“ е подарък от Община Добрич за гражданите и гостите на града за празника на града и е с вход свободен.