Ангел Заберски Трио представя новия си албум
Ангел Заберски Трио представя новия си албум / netinfo

Ангел Заберски Трио ще представи втория си авторски албум „Like (А) Jazz“ в Добрич като част  от националното турне, което обхваща седем града в България. Началото е от 19 часа в Огледална зала „Нели Божкова“. Триото включва музикантите Ангел Заберски - пиано, Борис Таслев – контрабас и Стоян Янкулов - Стунджи – ударни.

Ангел Заберски споделя за творческия си проект: „В новия албум буквално джазът среща класиката. Албумът включва известни опери и пиеси в съвременен джаз вариант. Стремежът е стриктно да се запазят авторовите идеи и мелодии, така че те да се разпознават лесно от публиката. В същото време са интерпретирани с чувство на свобода и обширност, типично за джаза. В новите произведения са включени Шуман, Пучини, Чайковски,  сред които една малко популярна, но изключително красива пиеса на Пучини “Хризантеми“, както и други подобни с привкус на романтика“.

Музиката от новия албум на Ангел Заберски Трио напомня за късен романтизъм с импресионистични нотки. Изявата на всеки един от тримата музиканти е максимално обрана, именно с цел мелодията да бъде лишена от агресия или излишна показност.  Ангел Заберски залага на силните страни на своето трио – безкомпромисен професионализъм и изключително сработено партниране между мислещи музиканти.