Албена ще инвестира 30 млн. лв. собствени средства в обновяването на курорта догодина
Албена ще инвестира 30 млн. лв. собствени средства в обновяването на курорта догодина / netinfo

За първи път Албена ще реализира строителна програма в рамките на 30 млн. лв. без да се налага да взема почти никакъв финансов кредит от банки. Новината съобщи пред журналисти изпълнителният директор на курортното селище Красимир Станев.

„Цялото това инвестиране ще направим чрез активиране на нашите вътрешни ресурси и активи на двата холдинга – „Албена” АД и „Албена инвест холдинг” АД. Това е един изключително положителен ефект за нашето дружество като цяло, защото по този начин в края на 2017 г. ние ще имаме едно чувствително намаление на кредитната ни задлъжнялост към банковите институции. Това разчитаме да го направим и през следващите години” – коментира Станев.

Той информира още, че в момента тече строежът на новия 5-звезден хотел „Парадайс блу” на брега на морето/ бившите хотели  „Доростор” и „Камелия”/, който трябва да бъде завършен в началото на юни 2017 г. Пред завършване са строителните дейности  на обновения  хотел „Гергана” с 24 студия и малък ресторант на последния етаж. Предстои да бъде направена топлата връзка между хотелите „Фламинго гранд” и „Добруджа”, както и нов тенис център в курорта.