42.5% избирателна активност в Силистренско към 17.00 часа
42.5% избирателна активност в Силистренско към 17.00 часа / Дарик Добрич

42.54% е избирателната активност на втория тур на президентския вот в Силистренско към 17.00 часа, съобщиха от РИК. Най-висока е регистрирана в общините Алфатар и Ситово - съответно 52% и 47%. Най-ниска е избрателната активност в община Кайнарджа - 35.7%. В община Силистра към 17:00 часа правото си на вот са упражнили 43.9% от избирателите.

Изборният ден протича спокойно, без нарушения. В РИК Силистра са входирани пет жалби, които са оставени без уважение.

По данни на пресцентъра на Областна администрация Силистра, към 16:30 ч. е възстановено електроподаването в десетки села в областта, които останаха без ток заради бурния вятър. Най-големите проблеми са в община Дулово, където продължава работата в селата Водно, Поройно, Черник и Чернолик. В Тутраканско - без ток е село Варненци, а заради проблеми в трафопост без вода е горната част на град Тутракан. В община Главиница се работи по възстановяването на електричеството в селата Стефан Караджа и Осен. Осем са екипите, работили през деня по отстраняване на проблемите в електрозахранването в област Силистра.

По данни на ОД на МВР - Силистра, 22 са сигналите, на които са реагирали огнеборците към 16.00 часа. Най-много - 5, са сигналите за паднали дървета и клони, 4 - за паднали ламарини, 2 - за паднали билбордове, 2 - за пожари, и др. Към момента няма данни за нанесени значителни материални щети.