Окръжен съд Добрич
Окръжен съд Добрич / Окръжен съд Добрич
Добричкият окръжен съд наложи наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода на Тунджай И. от село Стефаново, след като одобри постигнатото между обвиняемия и прокуратурата споразумение.

22-годишният подсъдим е признат за виновен, че в периода от 23 до 25 февруари 2016 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление, е прокарал в обръщение подправени парични знаци - 25 щатски стодоларови банкноти, за които знаел, че са неистински. Той  успял да обмени фалшивите пари в чейндж бюро в Добрич, като в замяна получил 4 436 лева. Впоследствие бил разкрит с помощта на записи от системата за видео наблюдение в обекта.

Тунджай И. беше признат за виновен и в това, че на 21 април 2016 г. в къща в Балчик без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество - амфетамин, с тегло 31.75 грама, на обща стойност 952.50 лева. За това престъпление подсъдимият получи наказание от 1 година и 6 месеца затвор, като съдът определи той да изтърпи по-тежкото от  наложените му наказания, а именно 2 години и 6 месеца лишаване от свобода.

Определението на съда е окончателно и има последиците  на влязла в сила присъда. Тунджай И. вече е осъждан и в момента излежава друго наказание „лишаване от свобода“. Той  ще търпи постановеното днес наказание при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Фалшивите банкноти, които досега са били на съхранение в БНБ, ще бъдат унищожени.