19 двойки ще сключат граждански брак на  07.07.2007 година
19 двойки ще сключат граждански брак на 07.07.2007 година / netinfo
19 двойки ще сключат граждански брак на щастливата дата 07.07.2007 година в Добрич, съобщи Коянка Кралева от Обредния дом. Първият от ритуалите в събота ще започне в 9.40 часа, а последният е насрочен за 18.30. Младоженците ще бъдат бракосъчетавани от два екипа обредници.

Два от ритуалите са изнесени. Единият ще се състои в ресторант „Славянски кът” в курорта Албена, а другият – в бившата резиденция в Добрич. Сред двойките няма смесени бракове с чужденци.

Запазването на час в Обредния дом по закон може да стане най-късно един месец преди желаната дата. Ако обаче младоженците имат уважителни причини, като например бременност или изтичане на виза, могат да получат разрешение от общината и след този срок, допълни Кралева. За седми юли все още могат да се намерят свободни часове за провеждане на ритуал. Първите записали се за щастливия ден двойки направили това още през януари месец тази година.

„Някои от младите хора вдигат сватбите, но оставят гражданския ритуал за по-особена дата. Други правят обратното – предварително сключват брак, а изчакват специален ден за светбения купон”, разказа Кралева.

Към момента няма запитвания за възможността да се сключи брак на следващата щастлива дата – 08.08.2008 година. .

Две интересни смесени двойки са били венчани в началото на 2007-ма. Добричлийка се врекла във вярност на филипинец, с който се запознала в Гърция. 80 годишен англичанин, който купил къща в село Батово, взел за жена рускиня на възраст малко над 50-те. Двамата се били запознали в Англия.