Много от тервелските деца взеха участие в лятната програма на общината
Много от тервелските деца взеха участие в лятната програма на общината / Дарик Добрич
1084 ученици ще посещават общинските училища в община Тервел. Повече от половината от тях – 592 ученици, ще учат в средното училище в общинския център. Подготвителни класове ще има в училищата в Каблешково и в Орляк. Маломерните паралелки са 25, а слетите – 5, съобщиха от общината. Маломерни паралелки има във всички шест училища по селата , а слети  – в селата Каблешково, Коларци и Нова Камена.

Средищни са училищата в Коларци, Нова Камена и средното училище в град Тервел.

Столово хранене има в 6 от седемте общински училища. Общината субсидира всеки храноден в ученическия стол с 0,50 лв. Останалите средства се осигуряват от родителите или училищата.

707 първокласници започват новата учебна година в Добрич

Осем медицински сестри и един фелдшер се грижат за профилактика на здравето в училищата и детските градини. Четири медицински лица отглеждат малките деца в детската ясла в гр.Тервел.

Детските градини в Община Тервел ще посещават 485 деца – с 37 по-малко от предходната учебна година. Те ще се възпитават в общо 26 групи. Петдесет и четири учители и директори ще се грижат за обучението и възпитанието на децата. В Община Тервел няма безработни учители със специалност „предучилищна педагогика“. В помощ ще са и 65 души помощен персонал.

1071 деца и ученици от община Тунджа са включени в проекта „Училищен плод"

Новост през тази година е подновяването на работата на логопедичния кабинет.Той ще бъде устроен в Детска градина „Първи юни“ в гр.Тервел, а логопедът ще обследва всички деца от общината.

През това лято бяха извършени ремонти в  ДГ № 1 Детелина в гр.Тервел и в детската градина в с.Зърнево.В останалите детски градини бяха направени основни почиствания и освежавания на помещенията.